Uvod u osnovne emocije – sreća
Bilo da su prijatne ili neprijatne, bilo da traju vrlo kratko ili duže, naše emocije su ogroman izvor informacija.
Perfekcionizam
Svi smo mi pomalo perfekcionisti. Stalo nam je do toga da posao uradimo najbolje što možemo i da se prikažemo u najboljem svetlu.
Zašto ljudi razvijaju samosabotažne obrasce ponašanja?
Samosabotaža je jedan od načina na koji izbegavamo suočavanje sa našim stvarnim ili zamišljenim nedostacima.
Koliko me je do sada bolela psihoterapija?
Već dugo grizem sebi rep, taman pomislim da sam usvojila nešto i promenila pravac, kada se iznova sudarim sa samom sobom.
Emocionalna glad
Potreba za hranom jedna je od osnovnih ljudskih potreba. Hrana nam je potrebna da zadovoljimo glad, sačuvamo zdravlje i održimo energiju. Ali često hrana može biti sredstvo da se smanji dosada, ublaži stres, zabrinutost, usamljenost...
Metafora i sistemska porodična psihoterapija
Sistemska porodična terapija se u najvećoj meri bavi porodicom i metafora koja je najbolje opisuje je čišćenje kuće – to je, naime, ono što rade klijenti i terapeut.
Psihodrama
Psihodrama je prvenstveno grupni akcioni metod psihoterapije ali se koristi i u individualnom radu s tim što tada ulogu pomoćnih egoa preuzimaju predmeti dok u grupi to čine članovi grupe.
Razlika između psihologa, psihijatra i psihoterapeuta
Psihijatri, psiholozi i psihoterapeuti često rade zajedno, kao tim, želeći da pomognu. Iako su njihove profesije i delatnosti različite, zajedničko im je bavljenje ljudskom dušom i psihom.
Šta je to ljubav?
Knjiga „Ljubavologija‟ sociologa Bruna Šimleša na drugačiji, savremeniji način opisuje ljubav i njene činioce. On sagledava ovu temu iz brojnih uglova i pokušava da reši dileme koje nas svakodnevno muče.

Sav materijal sa sajta je dostupan pod sledećom licencom:

CC BY-NC-ND 4.0

Ostale informacije